Můj rok 2019 na cestách

Na konci roku 2018 jsem si sem na blog odložila stručný seznam míst, kam by mi nevadilo se další rok podívat:
  • Faerské ostrovy
  • Hamburk
  • Hong Kong 
  • Japonsko (kamkoli)
  • Lisabon
  • Los Angeles
  • Oslo
  • Sydney
Je pomalu březen roku 2020, a tak mám nejvyšší čas podívat se zpátky, jak nakonec můj rok 2019 na cestách vypadal.

SRPEN 2019: NICE

Je skoro k neuvěření, že moje první cesta byla až v srpnu! Navíc na místo, kam bych sama od sebe nejspíš nikdy nejela. Výběr destinace totiž provedla Patti Smith, která měla v Nice koncert. Od výletu jsem moc nečekala, o to větší (pozitivní) překvapení to nakonec bylo. Na Riviéru bych mohla jezdit klidně každý rok!

Z koncertu jsem si odnesla suvenýr (ach, já jsem taková groupie!!!):


Jak si zabalit na Riviéru
Jak nic nedělat v Nice

ZÁŘÍ 2019: SAN FRANCISCO

Na seznamu mám Los Angeles, takže" těsně vedle". K výletu mě inspirovala moje sanfranciská spojka, se kterou si ne a ne dohodnout kafe v Čechách, až jsem zažertovala, že si ho snad dáme v San Francisku. A bylo to.

Musím říct, že občas není špatné využít pohostinnosti, nechat se vodit za ručičku a zažít město alespoň trošičku z pohledu místních. Zažila bych jinak například ranní carpool z Alamedy do San Franciska ve fungl novém Audi? :-)

Jen si teď nemohu vzpomenout, jestli jsme vlastně nakonec daly to kafe! Ale měly jsme koktejl s top výhledem a západem slunce! Vidíte úplně vzadu Golden Gate Bridge?


Jak si zabalit do San Franciska
Foto ze SF

LISTOPAD 2019: ADELAIDE + SYDNEY

Hurá, konečně mohu škrtnout jednu položku ze seznamu. A zase za to mohou U2. O cestě do Austrálie jsem uvažovala už dlouho, ale to bylo pořád: Nemám na to dost peněz... Nemohu si vzít dlouhou dovolenou...  

Jenže pak se na konci roku 2018 začaly šířit zvěsti o chystaném australském turné U2 a já to vzala jako znamení. Je na čase se vydat do Austrálie. Nemusela jsem si ani lámat hlavu, kam se v té obrovské zemi podívat - výběr destinací za mě udělali U2 a můj pracovní kalendář. Ten jediný týden, kdy jsem si mohla vzít volno v práci, se kryl s koncerty v Adelaide a Sydney. 

Byl to fofr výlet, to nebudu popírat.


Zároveň musím konstatovat, že cestou do Sydney jsem si splnila všechny své dětské cestovatelské sny. New York, Tokio a Sydney - to byla tři města, která jsem toužila navštívit. Vzhledem k tomu, že tyto sny mají původ někdy v první polovině osmdesátých let, byly to zároveň z politických důvodů dlouhou dobu sny naprosto bláznivé a nerealistické. Jsem ráda, že se mi nakonec ve 44 letech splnily a že na rozdíl od většiny těch, kdo do těchto destinací odcestovali v 80. letech, nemám jen jednosměrnou letenku a mohu se vrátit domů.

Protože své sny mám už splněné, je jasné, že kamkoli se od této chvíle podívám, je už jen taková příjemná "nadstavba".

PROSINEC 2019: FRANKFURT NAD MOHANEM

S nadstavbou začneme až v roce 2020. Frankfurt byla moje tradiční pracovní cesta, v tradičním adventním čase, s tradičním svařákem na úvod.


Jak si zabalit na pracovní cestu v zimě

Podtrženo, sečteno: ze svého seznamu jsem si mohla odškrtnout jedinou položku. Na tento rok jsem si žádný seznam nedělala, protože vím, že to s cestováním nebude moc žhavé. Nicméně v tuto chvíli je jasné, že alespoň jedno další místo ze seznamu mě přece jen čeká. Nechte se překvapit v září!

Komentáře

Oblíbené články