Jak se zabalit na pracovní cestu v prosinci

Má poslední letošní cesta a poslední letošní pokus cestovat nalehko podle metody 10 x 10.

Na začátek připomenu, v čem metoda 10 x 10 spočívá: ze svého šatníku vyberte deset kusů oblečení a noste je v nejrůznějších kombinacích deset dnů. Původně vznikla jako jednoduchý návod na sestavení kapslového sezónního šatníku, protože ale cestovní garderoba je svým způsobem také capsule wardrobe, dá se aplikovat i na obsah vašeho kufru.

Jedná se o toto oblečení:
  • 1 svrchní vrstva
  • 4 topy
  • 2 sukně nebo kalhoty
  • jedny šaty
  • dvoje boty
(Spodní prádlo, pyžamo, ponožky nebo plavky se nezapočítávají. Stejně tak oblečení na cestu se primárně nezapočítává a beru ho spíše jako bonus k těmto deseti kusům oblečení. )

Metoda 10 x 10 - cesta na Riviéru
Metoda 10 x 10 - cesta do San Franciska
Metoda 10 x 10 - cesta do Austrálie

Na rozdíl do předchozích cest nejedu na dovolenou, ale na pracovní cestu. Tomu odpovídá nejen charakter vybraného oblečení, které se musí hodit do kanceláře, ale i očekávaný počet nošení. Zatímco kalhoty nebo sukni budu nosit pochopitelně opakovaně, halenky a košile potřebuji na každý den nové.

Kam: Frankfurt nad Mohanem
Kdy: poslední týden před Vánoci
Na jak dlouho: od neděle do pátku
Jaké bude počasí: 
Co tam budu dělat: pracovní cesta
Přístup k pračce: ne


Jako obvykle jsem se při sestavování šatníku odpíchla od jednoho typu oblečení - někdy to bývá sako či kabát, jindy halenka a jindy třeba i boty. Tentokrát jsem výběr soustředila kolem černých sametových kalhot s lampasem a tmavomodré tvídové sukně (protkané stříbrnou nití) - oboje se hodí do práce a vzhledem k materiálu působí i lehce svátečně a hodí se do předvánočního času.

Kombinovat černou a tmavomodrou bývá oříšek, a proto místo šatníku, který se dá libovolně míchat, jsem  vytvořila dvě podskupiny. Levá polovina je "černá" a patří ke kalhotám a pravá polovina je "modrá" a dá se nosit se sukní.

Černou a modrou doplňuje akcent vínové a bílé/světle béžové.

Oblečení do letadla je zvlášť. Ovšem na rozdíl od jiných cest, kdy obvykle cestuji v džínách nebo něčem neformálním, jsem se tentokrát rozhodla pro černé kalhoty a kašmírový svetr, které mohu použít i během pracovního týdne, zejména pak v pátek, kdy jsem v pracovní době oblečená v zásadě ve stejném oblečení, ve kterém se pak vracím domů.

Je jasné, že tento text vznikl opět před cestou. Po návratu bude opět následovat shrnutí a zhodnocení. Metodě 10 x 10 zdar!

Komentáře

Oblíbené články