Jak nic nedělat v Nice

Před svou cestou do Nice jsem se poctivě informovala. Prošla jsem desítky blogů s radami, jak co nejlépe strávit dovolenou na Riviéře, získala tipy na muzea a galerie, vzrušující aktivity (dá si někdo hodinu paddleboardingu?), zkoumala jízdní řády, kombinovala a zkrátka obecně plánovala minutovník své třídenní cesty.

Pak přišel srpen a na mě dopadlo vyčerpání z práce. Vůbec jsem zvažovala, jestli nezůstanu doma, protože ony tři dny byly moje jediná letní dovolená a jen z představy, že si mám zabalit, se mi dělalo zle. Kdybych neměla zaplacené letenky a kdyby mi hostel už dopředu nestrhl peníze za ubytování, možná bych ani neodjela. Byla jsem utahaná, bez energie, bez nálady a nechtělo se mi dělat vůbec nic.

Nedělat vůbec nic.

Nedělat vůbec nic...?

Taky vám to zní jako plán?

Vězte, že pokud se rozhodnete na dovolené vůbec nic nedělat, neexistuje lepší místo než Nice!

Můžete se válet u tyrkysově modrého moře.


Můžete chodit kilometry podél moře a nemyslet vůbec na nic.



Můžete sedět v parku a koukat na fontánu.


Můžete bloumat uličkami Starého města a civět lidem do oken.



A pak si jít sednout k moři a civět od blba.


Nedělat nic se dá i na jiných místech. Stačí skočit na vlak a zajet si do Monaka.


A tam se válet na pláži.


Civět na moře.


Jíst pan bagnat neboli salát nicoise v housce.


Nechat se hypnotizovat medúzami v Oceánografickém muzeu.


Můžete se ale taky vzchopit a zaskočit si do Turistického centra nedaleko proslulého kasina pro unikátní razítko do pasu.


Cestou zpátky do Nice můžete vyzkoušet, jak se nic nedělá v Éze. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že podmínky pro nicnedělání jsou tam ideální!


Jsem v pokušení udělat z výletu do Nice každoroční tradici. I za pouhopouhé tři dny jsem tam dokázala naprosto vypnout a odpočinout si a vůbec mi nepřipadalo hloupé odpovídat na otázku, co jsem dělala o dovolené: "Naprosto nic." Mozek to holt občas potřebuje.


A také se tam musím vrátit, abych šla konečně do těch muzeí a galerií, že...







Komentáře

Oblíbené články