Bez čeho se při cestování neobejdu

Při minimalistickém cestování s sebou zpravidla bereme jen to nejnutnější. Pas. Peníze. Pojištění. Nezbytnosti typu nabíječka či tužka. Zkrátka samé praktické a důležité předměty.

Dneska bych se chtěla podívat na pár věcí, které samy o sobě nejsou nezbytnostmi, ale ráda si je s sebou beru, protože mi dělají radost a díky nim nemám pocit, že jsem o něco ochuzená, i když cestuji s málem.



Červená rtěnka
Poslední dobou si s sebou málokdy beru na soukromé cesty makeup. Uznávám, že to je hlavně kvůli mé lenosti. Nebaví mě nanášet si ráno na obličej cosi, co večer musím zase pracně odličovat, navíc se během dne kontrolovat, jestli se mi teplem neroztéká řasenka, hrůza hrůzoucí. Jediná výjimka je ale červená rtěnka. Čím horší zažívám jetlag, čím víc jsem unavená a cítím se nanic, tím víc se toužím hodit do gala.  Navíc má rtěnka Lisa Eldridge je naprosto magická! Matná, drží na místě, dokonce i najíst se s ní dá. Jak říkám, zázrak!

Malá kabelka
Nikdy jsem si nepřipadala jako žena malých kabelek. Nikdy jsem nechápala, k čemu jsou kabelky, do kterých nemohu odložit svetr či bundu ani do nich nenacpu v případě nutnosti menší nákup. Pak jsem před cestou do Austrálie víceméně impulzivně koupila kabelku MAC od Rebeky Minkoff  a jsem nadšená. Přes svoji kompaktní velikost je velice prakticky řešená a vejde se do ní víc, než by se na první pohled zdálo. Navíc přední kapsa na zip, která je ještě jištěná karabinou, je to nejlepší místo na uložení pasu a dalších důležitých dokumentů - i já sama mám problém ji narychlo otevřít... Pravda, kabelka je určená spíše na pobíhání po městě, protože svetr ani láhev vody do ní nenacpu. Zároveň ji ale mohu komplet vzít a přihodit do větší tašky nebo batohu, aniž bych musela její obsah vyndávat. Pro mě netypická je i hnědá barva a doplňky zlaté barvy (kupovala jsem hodně narychlo z eBaye a za padesát liber si člověk nebude moc vybírat) - dá se ale sehnat i v jiných barvách a s komponenty stříbrné barvy.

Skládací batoh
Ultralehký skládací batoh Tatonka jsem si koupila před cestou do Island, když jsem potřebovala něco menšího na denní výlety. Přesně k tomuto účelu je i tento batoh určený - nemá téměř žádné polstrování a při delším nošení nebo s těžším obsahem by byl hodně nepříjemný. I když se dá koupit zejména v outdoorových obchodech, má velmi minimalistický design, který zvládne i městské prostředí. Mně se osvědčil jako trochu svérázná packing cube, kterou mohu v případě potřeby použít jako batůžek na výlet nebo jako personal item do letadla. Win win.

Foťák
Můj milovaný Ricoh! Pod rouškou kompaktního fotoaparátu se vzhledem krabičky na mýdlo se skrývá malý ďábel s obřím čipem, ze kterého se dají vymáčknout hodně slušné fotky. Pochopitelně mohu fotit i na mobil, když chci mít ale fotku na památku třeba i v papírové podobě, bude rozhodně z Ricohu!

Čtěte také:
15 věcí, které usnadní cestování
3P

Všechny značky jsou zmíněné pouze proto, že je mám ráda a používám je, a v žádném případě se nejedná o placenou propagaci.

Komentáře

Oblíbené články