Nezbytnosti: seznam věcí, co je třeba zabalit


Packing list

Také se vám stalo, že jste si mysleli, jak jste si krásně nezabalili, abyste pak na místě zjistili, že vám chybí třeba pyžamo? A přitom stačilo tak málo: mít seznam věcí, co je třeba zabalit.

I když mám ráda mobilní telefon a aplikace, stejně jako v případě sledování výdajů mi připadá mnohem jednodušší mít podobný seznam na papíře. Pak stačí jen vzít tužku a odškrtávat.

Jestli máte pocit, že nejste dostatečně zorganizovaní na to, abyste si seznam sestavili sami, můžete použít šablonu z internetu. Pod článkem uvádím několik příkladů v angličtině i češtině, které si stačí vytisknout.

Pokud vám budou vyhovovat, doporučuji udělat si několik kopií do budoucna. I když budete balit v časovém presu, stačí sáhnout po seznamu. A abyste nemuseli v tom shonu vzpomínat, kde ten seznam sakra je, doporučuji ho uložit někam poblíž cestovního pasu nebo do plastové obálky k dalším dokumentům.

Na závěr malá perlička: víte, že i rockové hvězdy používají seznam věcí, co si je třeba zabalit? Minimálně tedy ty, co si svůj kufr balí samy... Musím se přiznat, že obsah kufru Patti Smith je fascinující - a to nehovořím jen jako její oddaná fanynka. Pečlivě vybrané minimum věcí, které má ráda a dělají jí radost, mix stejných (!) triček a designerských kousků,  oblíbená základní kosmetika, zápisník a knihy. To vše je zabalené v malinkém hliníkovém kufru Rimowa a nachystané na koncertní turné. Zkusme se inspirovat!

Seznam pro ženy (v angličtině)

Seznam z New York Times (v angličtině) - více seznamů na konkrétní typ cesty a další tipy jsou tady

Seznam z Doba letová (v češtině)


Komentáře

Oblíbené články