Jak se zabalit na jeden den v Paříži v říjnu

Vždycky jsem si myslela, že bláznivější výlet než cestu do Austrálie na jeden týden už nezažiji. A přece! Okolnosti se sešly tak, že jsem měla lístek na koncert v Paříži v sobotu, v pondělí musela do práce a v pátek a sobotu byly volby (a já chtěla volit v Čechách). Co s tím? Rozumný člověk by výlet odpískal, lístek prodal nebo nechal propadnout. Já si koupila letenku na sobotu tam a na neděli zpátky a měla před sebou 24 hodin v Paříži.

Určitě jste zvědaví, co si na takový rychlovýlet zabalit...?

Jedním slovem:

NIC!

 


Vše, co vidíte na obrázku, jsem měla na sobě při odletu i při příletu i během pobytu. Klíčové slovo je vrstvení. Když mi bylo venku teplo, sundala jsem si šátek nebo v další fázi rozepnula košili. Když se ochladilo, jako první jsem zapnula košili a následně omotala kolem krku šátek.

Do letadla jsem si vzala látkovou nákupní tašku na rameno, ve které jsme měla kabelku, láhev na vodu, průhlednou taštičku s tekutou kosmetikou, taštičku s hřebenem a zubním kartáčkem a taštičku s náhradním prádlem a pyžamem.


Zpátky jsem cestovala s dámskou dvojkombinací: kabelkou a látkovou taškou zvlášť. Vyhovovalo mi mít snadný přístup k mobilu a pasu i dezinfekčnímu gelu místo přehrabování se v tašce přes rameno. A taky jsem pak měla místo na tři balíky makronek.

Co vám mám říkat, cestovat takto nalehko je naprosto osvobozující! Nic s sebou netáhnete. Můžete maximálně využít čas, který máte v destinaci k dispozici, protože nemusíte pospíchat z letiště do hotelu odložit kufr, ale vyrazíte rovnou na procházku. Celkově nepůsobíte jako turista, ale spíš jako někdo, kdo si jen tak odskočil na nákupy. Navíc pokud vás stejně jako mě potká víkendová odstávka přímého spoje na letiště a budete místo toho muset dvakrát přestupovat, budete šťastní jako blecha, že s sebou nic nemáte.

Netuším, jestli si ještě někdy zopakuji cestu do zahraničí na jednu noc. Vím ale jistě, že se v tom případě budu těšit na svobodu cestování!

Komentáře

Oblíbené články