Tipy na vánoční dárky pro cestovatele 2019


Je tady zase doba psaní dopisů Ježíškovi! Možná se jako obvykle chytáte za hlavu a naprosto nevíte, o co si napsat. Proto jsem tady já, abych vás inspirovala a nakopla, protože věřím, že po přečtení tohoto krátkého seznamu vás začnou napadat další a další přání, která by vám udělala radost.




1. Váha na zavazadla

Moderní osobní váhy vám změří svalstvo, tuk a vodu v těle, když na ně ale postavíte kufr, zpravidla zarputile mlčí. Proto si pořiďte váhu na zavazadla a už nikdy nebudete mít strach, že budete doplácet za nadváhu kufru nebo že vaše příruční zavazadlo bude nad limit.

2. Kompresní podkolenky

Při dlouhých letech vsedě v ekonomické třídě se zvyšuje riziko krevních sraženin. Kompresní podkolenky podporují lepší cirkulaci krve, zabraňují otokům a zvyšují pohodlí při letu. (Přidejte k tomu ještě dostatečný přísun vody, protahování a pohyb! A pochopitelně zapomeňte na prášky na spaní!)

3. Maxi šála

Cestovatelé zbožňují multifunkční věci. Taková maxišála je učiněný cestovatelský sen! Dá se do ní během letu zabalit, dá se použít jako deka přes nohy, dá se srolovat jako další polštářek. A ve studené destinaci se dá taky nosit jako šála.

4. Klíček k otevření slotu na SIM kartu

Řeknete si - taková blbost za pár korun. Až ale budete v situaci, kdy se budete vracet domů z cest a budete si chtít vyměnit zahraniční SIM kartu za tu českou, dali byste za takový klíček cokoli. Nebo budete navždy vděční prodavači z elektroobchodu na letišti.

5. Peněženka z tyveku

Jestli věčně bojujete s limitem pro hmotnost příručního zavazadla a už nevíte, kde byste ubrali, zkuste si vyměnit běžnou peněženku za peněženku z tyveku. Tyvek je lehoučký, voděodolný a prakticky nezničitelný. Do peněženky se vám pohodlně vejdou bankovky a několik karet, a když si budete chtít sami vyrobit i přihrádku na mince, připište to do objednávky na stránce Pod 7 kilo.

6. Láhev na vodu

Před bezpečnostní kontrolou není nutné vyhazovat láhev s vodou. Vodu stačí vypít a láhev použít znovu. A když si pořídíte láhev z nerezové oceli, nejenže pak nemusíte kupovat další a další plastové lahve, ale získáte tak i termosku, takže v horkém létě budete mít vodu stále vychlazenou a v sychravém počasí si zase bude moci vozit na výlety čaj.

7. Melatonin

Melatonin je "hormon spánku", produkuje se hlavně v noci a jeho hladina kolísá podle toho, jestli je světlo nebo tma. Při letech přes mnoho časových pásem můžeme zažít jet lag, pásmovou nemoc. Zvláště nepříjemný je při cestách směrem na východ, kdy je venku už tma, ale naše vnitřní hodiny mají o několik hodin méně. Malá dávka melatoninu před spaním nám může pomoci usnout a zlepšit kvalitu spánku.

8. Visačka na zavazadlo

Další drobnost, která ale může citelně chybět, když necháte své zavazadlo odbavit. Kufry mívají většinou jmenovku zabudovanou někde na sobě, u některých modelů ale není. Nespoléhejte se na papírové visačky, které můžete dostat zdarma při odbavení. Papír toho moc nevydrží, lehce se roztrhne nebo rozmočí. Napište si Ježíškovi o visačku z odolnějšího materiálu a v designu podle svého gusta.

9. Nylonová nákupní taška

Je lehká, dá se složit do malého balíčku a zachrání vás při nečekaných nákupech nebo vám ušetří peníze za nákup zbytečné igelitky.

Komentáře

Oblíbené články