Nejpohodlnější boty na cestování

Během prázdnin mě definitivně opustily mé milované tmavomodré semišové mokasíny. Já tak byla přinucená začít intenzivně hledat náhradu, protože to prázdné místo na mém balicím seznamu a v kufru se muselo rychlo zaplnit!

Protože kožené mokasíny jsou pro mě na cestování to úplně nej a top.

1. Jsou pohodlné. Jsou nízké, s ohebnou podrážkou a většinou bývají i přiměřeně široké. Když se vyhnu modelům s vyztuženou patou, zvládnu v nich chodit od začátku bez puchýřů. A to se, přátelé, rovná nalezení Svatého grálu.

2. Dobře vypadají. Mokasíny se střapcem nebo s kovovou sponou jsou zkrátka nestárnoucí klasika.

3. Dají se nosit ke kalhotám i k sukni, což je významné plus, když si chcete zabalit nalehko a hledáte multifunkčnost.

4. Vyrábějí se v decentních i bláznivých barvách, v provedení semiš i hladká kůže - stačí si vybrat podle vlastního vkusu.

5. Kombinace džíny a tenisky může zejména ve střední a starším věku působit neupraveně. Vezměte si místo tenisek  mokasíny a ukažte, že máte styl.

6. Mokasíny si jednoduše nazujete. Žádné šněrování, shýbání se a problémy s rozvázanou tkaničkou na rušné ulici. Také bezpečnostní kontrola na letišti je díky tomu jednodušší.

7. Protože jsou většinou bez struktury, dají se do kufru splácnout a zabírají méně místa.

Už zjara jsem  si pořídila nové tmavomodré semišové mokasíny, ale neosvědčily se. Jsou určené spíše do práce, jsou užší a ne tak pohodlné. Také předpokládám, že mají patu vyztuženou kovem, protože nepovolí a nepovolí...

Druhý pokus jsem učinila během letních slev. Níže uvedený model patří k těm méně formálním  a nejspíš se mi ho nepodaří vzít do divadla nebo tam, kde chci být oblečená "slušně". Tento nedostatek ale více než kompenzuje pohodlím - ty boty jsou jako bačkůrky! (Svatý grál nalezen?)
Minnetonka Kilty (foto: Amazon)

Komentáře

Oblíbené články