Rok 2018 na cestách

Do konce roku zbývají ještě čtyři dny, ale už teď mohu říct, že rok 2018 byl pro mě rozhodně cestovatelsky nadprůměrný. Velkou zásluhu na tom má turné U2, díky kterému jsem se podívala do Madison Square Garden v New Yorku a odškrtla si ze svého seznamu Kodaň.

Podívejte se teď se mnou na krátkou rekapitulaci jednotlivých cest:

LEDEN

PAŘÍŽ

Přestože jsem byla v Paříži už poněkolikáté, zažila jsem několik věcí poprvé: poprvé jsem získala v letadle upgrade do třídy business (velice příjemné!), poprvé jsem byla v Paříži v zimě a zažila jsem vánoční výzdobu, poprvé jsem ochutnala tříkrálový koláč a poprvé jsem se byla podívat na střeše obchodního domu Galeries Lafayette, odkud je i tato fotka.


ČERVEN

STOCKHOLM
Podruhé ve Stockholmu a opět v době vlny tropických veder. Nikdo mi už nevymluví, že to tam tak nemají každý rok!

Celkově to je sympatické město, dokonce i budovy pozitivně motivují kolemjdoucí ("Jsi hvězda!").

Jak si zabalit na pracovní cestu - Stockholm

NEW YORK
Má druhá návštěva New Yorku, tentokrát naplánovaná kolem koncertů U2 v Madison Square Garden.

Tato momentka vznikla někde kolem 42. ulice. Teprve když jsem si doma zahrála na detektiva a fotku zvětšila, co to šlo, zjistila jsem, že  to vpravo nejsou žvýkačky, ale prázdný obal od léků na podporu erekce. Víc Sex and the City to už nejde!

Jak si zabalit na týden v New Yorku
Jak se projet lodí po New Yorku za cenu jízdenky na metro


ZÁŘÍ

FRANKFURT
Na pracovní cesty do Frankfurtu jezdím pravidelně, ale pohled na mrakodrapy se mi pořád neomrzel.

Jak si zabalit na pracovní cestu - Frankfurt v září
Co dělat při dlouhém přestupu ve Frankfurtu

KODAŇ
První nová destinace tohoto roku. Do Kodaně jsem se moc těšila, roky jsem si byla jistá, že se mi tam bude líbit a budu se tam cítit dobře, ale bohužel. Objektivně je to hezké  a pohostinné město, ale subjektivně mě moc nechytlo. Jak trefně formuloval můj spolucestující: Je to město jako pro důchodce, jen tam bydlí mladí lidé.

(Rozhodně bych se ale chtěla někdy vrátit do Malmö, to město má pro mě úplně jinou energii a šmrnc.)

Dokonce ani můj širokoúhlý fotoaparát si s městem moc nerozuměl a všechny fotky jsou takové ploché a nudné. Vybrala jsem proto jednu nezvyklou. Byla jsem svědkem toho, jak to vypadá v reálu, když dánská policie chytá zločince a zavelí: Zavřete most! Toto místo je zhruba 7 kilometrů od začátku mostu, a jak vidíte, zácpa se táhne, kam až oko dohlédne.

Jak se sbalit na pět dní v Kodani v září
Jak se stát superfanouškem U2

ŘÍJEN

BELFAST
Nezvyklý pohled: Stella Gibson bez své typické hedvábné blůzy!

Druhá nová destinace tohoto roku a velké překvapení. Je pravda, že očekávání nebyla velká. Mé povědomí o Belfastu se omezuje na období nepokojů a seriál The Fall, což nejsou zrovna lákadla k návštěvě...

Město je pro návštěvníka velice příjemné (ať jde o nabídku ubytování, restaurací, kaváren, muzeí nebo venkovních aktivit), zároveň ale není tak aseptické jako například Kodaň. Pokud bude další příležitost a pokud možno zůstane i přímé letecké spojení, mileráda se do Belfastu vrátím.

Jak si zabalit na víkend: Belfast v říjnu

Komentáře

Oblíbené články