Nezbytnosti: láhev na vodu

Před každou bezpečnostní kontrolou na letišti se nestačím divit, kolik lidí vyhazuje plastové lahve s vodou. Přitom stačí vodu vypít (nebo ji předem vylít na toaletě) a plastovou láhev si vzít s sebou a znovu ji použít.

Já jsem si na cestování koupila už před lety půllitrovou láhev ze silnějšího plastu, bez níž si už cestování ani nedovedu představit. Doma do ní natočím kohoutkovou vodu, která mi vydrží minimálně na letiště. 

V Praze je na Terminálu 1 bezpečnostní kontrola až v gatu. To znamená, že celou dobu od příjezdu na letiště a pobytu v duty free prostoru mohu mít u sebe tu samou vodu, kterou jsem si přivezla z domova. Poté vodu vypiju/vyliju a láhev naplním znovu až po přistání v zahraničí.

Terminál 2 má jiné uspořádání. Bezpečnostní kontrola je hned za check-inem - vodu tedy vypiju/vyliju a na bezpečnostní kontrole předložím prázdnou láhev. Vodu si pak doplním u pítek (poblíž toalet).

Scénář jako na Terminálu 2 jsem zažila snad na všech letištích, kterými jsem zatím prošla, a nikdy jsem neměla na bezpečnostní kontrole problém s tím, že nesu prázdnou láhev.  Tak to zkuste i vy!


Komentáře

Oblíbené články