Nezbytnosti: plastová obálka

Jednou z nejlepších investic bylo zhruba tak patnáct korun, za které jsem si koupila v papírnictví plastovou obálku na druk. Dávám si do ní veškeré papírové dokumenty, pas a bankovky a mince země, do které jedu (než si je na místě přendám do své běžné peněženky a do plastové obálky naopak umístím české koruny).

Protože jsem zorganizovaná až na půdu, srovnávám si ony papírové doklady chronologicky, tzn. první papír bývá jízdenka Airport Express na letiště a poslední papír zase jízdenka Airport Express z letiště. Po použití papír buď vyhodím nebo schovám do tašky mimo plastovou obálku. Díky tomu se nemusím v papírech zběsile přehrabovat a příslušný dokument mám hned po ruce.

Obálek mám několik, v různých barvách. Každá plánovaná cesta tak má svou vlastní obálku.

Kdyby vám metoda s plastovými obálkami připadala moc obyčejná, existují i takzvané cestovní peněženky ve tvaru psaníčka nebo pouzdra na zip, v různých barvách, materiálech a cenových kategoriích. Jejich princip je ale stejný jako u plastové obálky: všechny dokumenty na jednom místě, srovnané a přehledné.

Plastová obálka verze 2. Je speciálně určená na cestování, uvnitř má oddíly na pas, jízdenky a další dokumenty a na klopně se dá zvenčí i zevnitř zasunout např. karta pojišťovny nebo věrnostní karta aerolinek. (Budu ji teprve testovat.)



Komentáře

Oblíbené články