Jak vyřešit kosmetiku v příručním zavazadle

Když přijde řeč na létání jen s příručním zavazadlem, po velkém údivu a nadšeném přikyvování přijde vždy na řadu obligátní otázka: "A jak to děláš se šminkama?"

Ano, kosmetika a povolené množství tekutin v příručním zavazadle (maximálně jeden litr, přičemž jedna lahvička nesmí být větší než 100 ml) jsou často nepřekonatelnou překážkou pro mnoho žen.

Jak tedy na tato omezení vyzrát?

1. Minimalizace. Beru si s sebou jen to nejnutnější. Mám možná trochu výhodu, že můj přístup především k dekorativní kosmetice je poněkud laxní, takže moje představa o tom, co je nejnutnější, se může výrazně lišit od představy ženy, která bez dokonalého makeupu nevyjde na ulici. Přesto si zkuste při balení položit otázku: opravdu to budu potřebovat?

2. Miniaturizace. Snažím se, aby kosmetika byla v miniaturním balení. Buď během roku sbírám malá balení, například z časopisů nebo beauty boxů, nebo si kosmetiku odlívám do cestovních lahviček a kelímků. Svůj oblíbený parfém mám ve formě testeru. V neposlední řadě se malá balení dají zakoupit i v drogerii.

3. Musím to mít ve formě tekutiny? Pokud kosmetiky potřebujete opravdu hodně, zkuste například pastu na zuby, šampon nebo parfém nahradit výrobky v pevném skupenství.

4. Multifunkčnost. Je fajn, když se dá určitý výrobek použít na vícero způsobů. Pidikelímek bambuckého másla poslouží stejně dobře jako balzám na rty i jako přípravek na odlíčení, některé krémy mají i funkci masky a pro jednou přežiju, když budu mít šampón s kondicionérem dohromady.

5. Metoda kufřík likvidátor. Často si s sebou beru kosmetiku, které se blíží datum spotřeby, nebo kterou mám už skoro vypotřebovanou. Na konci pobytu ji vyhodím a buď tak ušetřím místo v kufru, nebo si můžu dovolit koupit kosmetický suvenýr.

Při cestách letadlem mám tedy kosmetiku ve svou taštičkách - na tekutiny a na všechno ostatní. Při nedávné cestě do New Yorku jsem objevila Ameriku (!), když mi došlo, že se netekutá kosmetika dá zabalit do malé kabelky, čímž se zabijí dvě mouchy jednou ranou. Veškeré pudry, tuhý deodorant a kosmetické pomůcky jdou tedy do černé kabelky a vše ostatní do průhledné plastové taštičky na zip.

Jak sbalit kosmetiku do letadla

Tip: taštičku s tekutinami zabalte do kufru až jako úplně poslední nebo ji dejte do přední kapsy, případně do kabelky, ať ji máte při bezpečnostní kontrole po ruce. Ušetříte tím čas a budete působit jako naprostý cestovatelský profík!

Komentáře

Oblíbené články