Nezbytnosti: hodinky

V každodenním životě nosím hodinky jen sporadicky, ale na cesty si je beru ráda.

Díky nim mám pocit, že s lehkým svědomím mohu odškrtnout na balicím seznamu položku „doplňky“, a navíc nemusím vytahovat z tašky mobil pokaždé, když chci vědět, kolik je hodin.

S hodinkami mám spojený i takový malý cestovatelský rituál: když letím do jiného časového pásma, přeřídím si je už v letadle na čas v mé destinaci. Doufám tak, že se i můj mozek a tělo nastaví na jiný čas a zmírní se tím případný jet lag.

Pozor! Pokud letíte do jiného časového pásma s přestupem, je třeba si nařídit hodinky nejprve na čas v místě přestupu a teprve v posledním segmentu na čas v cíli cesty. Nikdo nechce zmeškat návazný let kvůli špatně nastaveným hodinkám!





Komentáře

  1. To já bych bez hodinek neudělal ani krok. Musím je mít pořád na ruce. Právě proto jsem byl docela nesvůj, když se mi ty mé staré nedávno rozbily. Naštěstí se mi je ale podařilo rychle nahradit. Místo nich jsem si koupil tyto

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky. Máte prosím někdo zkušenosti s hodinkami od Garmin? Plánuji je koupit přítelovi.

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mě osobně jsou hodinky také nezbytnost. Jelikož jezdím na jachtě a hodně času trávím u vody, tak jsem si pořídil jachtařské hodinky, které odolávají vlhkosti, jsou lehké, nikde mi nepřekáží, ale zároveň mají celou řadu užitečných funkcí. Rozhodně je doporučuji všem, kteří chtějí od hodinek něco víc než jen prostě ukazování času. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené články