Kufřík likvidátor

Když se balíme na dovolenou, je dobré neplnit kufr nadoraz a nechat v něm malou rezervu. Zaprvé věci při návratu domů nejsou už tak pěkně sežehlené a lehce nabydou, zadruhé (si) určitě pořídíme nějaké suvenýry, které zaberou nějaké to místo.

Ale co dělat, když kufr máme zkrátka naplněný do poslední skulinky už cestou tam?

Mám na to metodu, které důvěrně říkám kufřík likvidátor.

Termín jsem převzala samozřejmě z toho úplně nejlepšího seriálu pro děti Návštěvníci. Vzpomínáte na onen kufřík, který se čtveřici z budoucnosti hodil zejména při likvidování použitého oblečení? Tak přesně takto moje metoda funguje.

Určitě se vám stane, že máte doma ponožky, které jsou možná i několikrát spravované, zkrátka zralé na vyhození. Proč si je nevzít na dovolenou, jeden den ještě nosit a pak vyhodit? To samé staré tričko – doma byste ho už nenosili, tak proč si ho nepřibalit jako pyžamo a na konci pobytu se ho nezbavit? Nebo neopravitelné boty s dírou v podrážce – na dovolené mohou ale ještě za suchého počasí posloužit  a domů si je už nepovezete.

Ve skříni mám krabici, kam si podobné kusy oblečení ukládám, a když si mám balit kufr, podívám se, co z vyřazených věcí by se mi na cestu hodilo. Nevzpomínám si, kdy bych tuto jednoduchou a efektivní metodu při balení nepoužila. Vyzkoušejte ji taky, možná budete překvapeni, kolik prostoru se dá v kufru při cestě domů ušetřit.

P.S. Efektivně využít staré proděravělé ponožky je věc jedna, ušetřit si trapné situace je ale věc druhá.  Proto si na bezpečnostní kontroly na letiště nebo návštěvy budov, kde je nutné se zout, rozhodně vezměte nějaký zachovalejší pár!
Jak získat volné místo v kufru

Komentáře

Oblíbené články