Jak si zabalit na pracovní cestu - Stockholm

Pracovní cesty jsou ideální příležitostí vyzkoušet si cestování jen s příručním zavazadlem: obvykle trvají jen několik dnů, škála aktivit bývá spíše omezená, což znamená, že s sebou potřebujete jen několik kusů oblečení, které vzájemně ladí a z nichž podle příležitosti můžete vytvořit formálnější nebo neformálnější kombinace (angličtina pro to používá výrazy "dress up" nebo "dress down").

Moje pracovní cesta byla v červnu do Stockholmu a trvala tři dny. Podle programu jsem věděla, že mě čeká celodenní jednání a dvě společné večeře v méně formálním duchu. Předpověď počasí byla jednoznačná: vedro, vedro a ještě jednou vedro. Předpokládala jsem, že jednání bude v klimatizované místnosti a také že v hotelu bude k dispozici žehlička.

Původně naplánované kombinace oblečení.


Šaty, které jsem měla do letadla, na snídaně v hotelu a na "volný čas". Úplně se neosvědčily, protože až při nošení jsem s překvapením zjistila, že je na nich vidět každá kapka. Oproti tomu sandály jsou k nezaplacení a letošní léto strávím především v nich.
Jak si zabalit na pracovní cestu do Stockholmu
Koláže: Smart Closet.

První společná večeře spojená s procházkou po městě. Kalhoty jsem trochu shodila lněnou košilí, která je ideální do teplého počasí, i když po chvíli nošení se zmačká až hrůza. Pohodlné boty jsou nutnost!


Kombinace na celodenní jednání. Nakonec jsem byla ráda, že jsem si vzala i chanelovský kabátek, protože klimatizace jela naplno a další vrstva byla rozhodně potřeba.

Druhá večeře. Původně plánované tmavomodré kalhoty jsem nahradila sukní, kterou jsem si jen pár hodin předtím koupila v jednom ze stockholmských obchodů. Byla to láska na první pohled, a i když nebyla právě levná, měla jsem ji na sobě od té doby už tolikrát, že se "zaplatí" už tuto sezónu.



Podtrženo, sečteno: sedm kusů oblečení, troje boty, hodinky a kabelka. (Domů jsem přivezla nenošenou sukni, kalhoty a náhradní tričko.)


Komentáře

  1. mohla bych se, prosím, zeptat, co je to za hodinky? (asi jsem se zamilovala a hodinky nosím prakticky pořád)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Terezo! Jsou to hodinky Fossil a tento model se jmenuje Idealist. Koupila jsem je před dvěma lety a trochu se bojím, že se už neprodávají. Ale třeba najdete něco podobného!

      Vymazat
  2. zajímavý článek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené články